søndag, oktober 31, 2010

Kva synes du?

Eg treng vel ikkje seie at tida ikkje heilt strekk til om dagen..?? Med ein mann som jobbar 12-14 timar i døgnet, blir det fort litt mykje å halde styr på for både meg og han...
Men me har hatt tid til ein aldri så liten handletur i helga (jippi).
Heilt sidan me planla å skulle bygge på huset, har eg sett for meg korleis alt skulle sjå ut...og heile tida har eg sett for meg ei dør med blyglas...
Spør meg ikkje kvifor, men eg synes faktisk desse dørene er fine!
Og trur du ikkje at me fant ei slik dør hjå ein super brukthandlar på Voss.

Den er akkurat slik eg håpa, glaset er gjennomskinleg med sarte fargar (veit ikkje heilt om det er ekte blyglas...korleis veit ein det, forresten?). Ljoset fell fint gjennom...
Den skal sjølvsagt ikkje stå her rett framfor vindauga på kjøkkenet, men den skal bli døra frå gangen og inn på kjøkkenet...
Måtte berre ta den inn for å studere (og ikkje minst vaske) den skikkeleg.
Men kva synes du? Er eg heilt sprø?
Tenkte kanskje eg skulle male den kvit eller lys grå, men no når den er komen inn, veit eg ikkje...
Kanskje den skal få væra slik den er??

Eg må vel gruble litt, treng uansett ikkje male den med ein gong...
For den observante kan ein sjå at "foringane", altså glaskarmar og lister, er komen opp rundt både dører og vindauga (faktisk i alle rom!). Det vart utruleg mykje betre, glasa verka større med ein gong...


 Og resten av søndagen har me mala...golvet i gangen har fått tre strøk. Me gjekk tom for veggmaling, så der manglar det eit par strøk...
 Og den nye ytterdøra er eg veldig fornøgd med...mørk grå.

 Når me slo ut veggen til den opprinnelege gangen, vart det litt masse vinklar i gangen vår...
Men men, og som de ser ligg heilt tilbygget eitt trinn ned i forhold til det opprinnelege huset.
Men det er berre kjekt!


Medan eg er her, MÅ eg hugse å takke for alle dei utruleg snille og fine kommentarane på min "hjemme hos..." inne hjå NIB!! De er såå snille alle saman! Tusen takk!!
Sjølv om eg er litt flau enno...

Me møter nok ei hektisk veke, eg og eldstejenta skal over fjellet på sjukehus att. Det er aldri kjekt, men me prøver kvar gong å gjere noko som er kjekt på ein slik tur...
Det håpar eg me får til denne gongen òg...

Ha ei fin fin veke så lenge...

11 kommentarer:

Bo med Lena sa...

Jeg synes jo fargen er helt nydelig og den hadde passet perfekt hos meg (som har mye sort og brunt treværk)..hehe. Hos deg som har det litt lysere (virker det som) tror jeg kanskje jeg hadde valgt å male den grå.

Lykke til på sykehuset! Aldri moro det... Jeg har ei jente her som har "krøket" seg bortover idag med magesmerter (og hønemor har tenkt blindtarmbetennelse=krisemaksimerer nok ..). Uansett er det ikke moro med syke barn!

Ønsker dere uansett en god uke :-)

Glede sa...

Artig ide det med døra! Liker fargen på døra slik, men tror nok også den blir fin om du maler den. Blir spennende å se hva du gjør.

christin sa...

finfin dør! jeg ville beholdt den som den er, ihvertfall en stund :) håper dere får en god uke!

IJ sa...

Å nei - du er nok ikkje sprø, berre litt forut for di tid! Og eg trur det kan bli fint hjå deg, fordi du har det så "reint" stilmessig elles. Min angst for blyglas heng saman med haugevis med visningar der samtlege hus med blyglas i tillegg er overfylt med nips, mørke og tunge... Det kjem ikkje ditt til å bli!

Ser ut som kjøkkenet blir knallfint. Og ytterdøra... *sukk* - kjempefin!

Lykke til med veka som kjem, og Osloturen!

Klem

loppelilla sa...

So heldig du var som fann akkurat sånn dør som du har snakka om!! Syns det var nydelege duse fargar på blyglasa! Eg syns alltid det er lurt å vente litt før ein malar...Prøv fyrst og sjå om du likar den sånn..betre det enn å angre:)
Snakkast snart håpar eg:)

loppelilla sa...

So heldig du var som fann akkurat sånn dør som du har snakka om!! Syns det var nydelege duse fargar på blyglasa! Eg syns alltid det er lurt å vente litt før ein malar...Prøv fyrst og sjå om du likar den sånn..betre det enn å angre:)
Snakkast snart håpar eg:)

En støvel og en sko sa...

Kjempefin dør! Jeg tror jeg hadde valgt å la den 'bo seg inn' før jeg hadde malt den. Bedre det enn å angre etterpå. Det kommer til å bli knallfint!!!
Ellers så må jeg si at jeg likte så godt hjemme hos reportasjen din. Jeg hadde også syntes at det er flaut, fortsår det veldig godt, men du har absolutt ingen grunn til det. Elsker huset ditt med alle de fine detaljene.
Ha en fin uke.
Klem fra Sølvi

Anonym sa...

Hei!
Den døren er jo egentlig et lite funn! Kommer til å bli kjempefin. Ved å beholde den som den er blir den en fin kontrast som gir varme til alt det lyse, men blir også sikkert fin hvis du maler den. Da vil nok de fine pastellfargene i blyglasset komme enda mer frem.. Kanskje ikke til så mye hjelp.., men sikkert bra med litt tanker rundt dette.. Kjempefin blogg du har:)
hilsen Therese

Anonym sa...

tror ikke jeg hadde malt døra jeg - uansett prøvd den først!!!
Uansett - en kan vel si det samme om interiør, nesten: "alt kler den smukke" - og du får det meste til å passe inn hos deg - MED STIL!!!!
Kuult å se deg hos NIB!

MøbelPøbel sa...

Vi har en skyvedør som er helt lik:)Det synes jeg holder egentlig, for de gjør ganske mye ut av seg..
Vi tok da over et hus hvor de forrige eierne hadde en forkjærlighet for blyglass..vanlige dører, skyvedører, vinduer,you name it!
Glad vi ikke fjernet den siste, for jeg har innsett hvor vakkert glasset er..(bare ikke i HVERT rom;))

Anonym sa...

Nydelig glass i den døra, likte den supergodt. Blir spennende å se hva du kommer til å gjøre med den.
Ha en fin lørdagskveld.
Klæm fra meg