onsdag, januar 06, 2010I går kom julebukkane og kasta jula ut hjå oss. Det er tradisjon her, at 13.dagsafta kjem det julebukkar og tiggar restane etter jula...på den måten vert ein kvitt all den sjokoladen ein måtte ha att etter julemorroa. Ganske smart eigentleg, no er skåpa tomme og kan fyllast med frukt og grønt...hihi (bortsett frå inne hjå eldstejenta, sidan ho gjekk julebukk sjølv..)

Litt trist å kaste jula ut eigentleg, i år gjekk alt så fort. Men sånn er det vel når ein har det kjekt?!Dokkermor har ikkje noko til overs verken for julenissar eller julebukkar, eg håpar berre ho ikkje er traumatisert for livstid...Det er hardt for ein liten kropp å sjå så mange skumle fjes...ho stod for det meste inni stova og ville ikkje kome ut å sjå...stakkar liten...

Men i dag leikar ho fint med dei nye gåvene sine...dette bakesettet fekk ho hjå oss, det er kjøpt på T.i.n.y.no. Knallfint og veldig kjekt å leike med for ei som elskar baking...


Ein av grunnane til at eg brukte heile kvelden på å vaske jula ut, var å få heile fridagen min i dag til å gjere andre ting. Så i dag skal eg sitje å kose meg å sjå på sviblane som blømer og luktar så godt, og ikkje minst hekle litt...Her er bilete frå hekleprosjektet i jula:Det vart ei rund pute...veldig kjekt å hekle den! Og veldig enkelt! Start med 6 luftmasker som du set saman i ein ring, hekle tolv fastmasker inni ringen, fortset med fastmasker og auk 12 masker spredd utover ringen i kvar 3.omgang...kort fortalt..Hekle den så stor du vil. Eg brukte juvel-ullgarn med heklekrok nr. 4.
Men no heklar eg ei pute til, den skal bli litt større. Difor heklar eg no med heklekrok 6 og brukar tjukt fritidsgarn. Morro, for det går dobbelt så fort!

Tudelu!
Ynskjer alle ein fin dag!

19 kommentarer:

Rikke sa...

Herlig pute! Skulle ønske tolmodigheten min rakk til å gjøra ferdig slike prosjekt, men dengang ei:P

victoria sa...

Herlig pute... og fantastiske flotte leker ho frøkna fikk, elsker sånne treleker, ordentlig kvalitet og mye flottere enn all den plastikken de har....
ha en super fri dag
klem victoria

Christine C sa...

Så flott pute! Det var kanskje noe å prøve seg på for en nybegynner :)
Og så fint kjøkkensett jenta di har fått - det er noe eget med treleker.
Ha en fin dag videre.

Pillepalle sa...

Denne puten er kjempeflott! Synes, den er faktisk lett å hekle. Tusen takk for "opskriften" :))
Ha en fin dag videre! Hilsen fra Pillepalle

den lilla tråd sa...

herlige treleker & flott pute du har heklet:)her går man ikke julebukk lengre,noe som er litt trist igrunnen-jeg synes det er en koselig skikk-mye bedre enn halloween,men kanskje ikke fullt så spennende for 9-åringen i huset:)
varm januarklem ♥

Marta / Livet på landet sa...

Så fin pute!! Fikk lyst å løpe og kjøpe garn og lage ei selv! Men så har jeg akkurat begynt på et hekleteppe... Skal lagre "oppskriften", så jeg har den når teppet er ferdig:)
Trelekene var aldeles nydelige!!!! Fineste kjøkkensettet jeg har sett!!
Her har storebror på 2.5 et fryktelig sygt ole-brum plastikk kjøkken! Jeg gremmes av å se på det! Men så leker han jo med det, så inntill jeg har noe nytt å tilby, kan jeg liksom ikke hive det ut heller!
Etter å sett disse lekene tror jeg jammen jeg skal begynne å planlegge ny "kjøkkenkrok" til han!:)

Den gode feen sa...

Så kjekt at ho også har fått seg det kjøkkensettet. Alma brukar sitt dagleg enno, og ho fekk sitt til bursdagen 1.juni. Like fint er det også. Slitesterke leiker som er fine er ikkje å forakte, nei :)

Knallfin pute du har hekla :)

Kos deg, klem frå Linda

Blåbærpai sa...

fin pute! og lurt med julebukkane som tømer godteskåpet!!
ha ei triveleg veke!!:)

Haust sa...

Fine treleiker og flott pute! :)

tempo.dk sa...

Det var en flot pude. Bliver inspireret til at gå igang selv. Ja, jeg synes også, at julen kom og gik hurtigt. Det er lidt tomt nu, hvor alt er ovre, men det bliver vel også en vane igen ;-). Ha en fin aften. Hilsen Bente

Lene sa...

Så nydelig det bakesettet var ♥ Tror nesten min lille Alma må ønske seg det til sin første bursdag som er i mars!

Jeg har tenkt å lære meg å hekle dette året, så nå er heklenål kjøpt inn og jeg skal forsøke meg på et lite prosjekt... får starte i det små tror jeg..

Ha en fin kveld ♥

Lene

IfraLahell sa...

Flott pute Noralill ;) Er så heldige som er god på hekling. Og det nye kjøkken tøyet til lillemor var jo bare helt herlig. Gleder meg til å lage kjøkkenkrok til den lille tulla her i heimne etterhvert også.)

klem

Mitt lille hus på landet sa...

Så tøff pute!!

Rosa sa...

Stilig pute! Og høyrdest kjekk ut å lage. men kva fyller du den med?

takk for koslege ord hjå meg! :)

Anonym sa...

i morgen, i morgen skal jeg hive ut jula og jeg gleder meg - ikke pga at jeg ikke vil ha oppe det jeg har framme akkurat n, men forandringen liksom - vil gjøre mere også, vet ikke helt hva, men en blir jo inspirert av prosjekter dere har - om det så er å lage store puter!!!

Den gode feen sa...

Heilt sidan eg såg den fine puta di i går har eg lurt på kva dei danske putene eg likar så godt heiter. Og i natt kom eg på det ;) Wendt design. Gå inn her, så får du litt inspirasjon til fargevalet. Dine puter er jo veldig like, men garantert mykje billigare å lage. Trur dei frå Wendt kostar sånn ca 800 per stykk. http://www.wendtdesign.dk/produkter.html
Kjekt med alt som kan gjerast billigt og tøft :) Trur eg også må føre ei pute opp på prosjektlista. Klem frå Linda

storeflittig sa...

Hei!

Det var et utrolig herlig bakeredskap din lille (forhåpentligvis ikke like redde lengre) jente har fått!

For en vakker pute - har du virkelig gjort dette på en dag? Jeg syns dette var superinspirerende, og jeg som ikke kan hekle... eller som ikke husker hvordan:)

ToloPlay sa...

Tak for de fina billeder

Moulin sa...

Utrolig fin pute :) Jeg er helt nybegynner i hekling og skjønte ikke helt oppskriften, men 6 luftmasker og så hekler du en fast maske i en maske, og to masker i neste osv.? Hva fyller på puten med?
Er det bomull eller ullgarn du har brukt? Tenker å prøve meg på en slik pute :)Takk for oppskrift.