laurdag, august 30, 2008

Lampeutfordring....

Eg fekk ei utfordring for ei tid sidan av Den gode feen. Etter å ha tenkt litt så svarar eg no på den: vis fram favoritt-lampen din og fortel historia bak... Og ettersom eg ikkje har så veeeldig mange store flotte lampar i huset mitt, så må eg berre vise fram den eg likar best av dei eg har...


Det går mest i IKEA -lampar hjå meg...(brannfarlig?...neidå...). Eg bur som sagt i eit hus bygd i 1968 (trur eg...). Men tida tek som regel over og slettar alle spor frå den gong...men EIN ting heng att i huset vårt, og det er eg veldig glad for...Det er nemleg lampekuplane! (det er lampe det òg sant??)
Eller det er dessverre berre TO att av dei opprinnelege... og det er dei eg viser i dag...Dei ber nok preg av litt maligsflekker og diverse...men eg synes faktisk dei er ganske fine! Den øvste her heng på det store soverommet (som storasyster har okkupert...) Den nedanfor her heng i gangen vår...Eg synes lampekuplar kunne fått sin renessanse og blitt populære igjen!! Halloooo....IKEA...lag nokre fine lampekuplar!...HIHI...(som om dei høyrer meg...HAHA...). Historia bak desse lampane(kuplane) skulle eg ønske dei kunne fortalt sjølv...(tjhi) for det veit eg ikkje...Men dei følgde altså med huset når me kjøpte det for ca 10 år sidan...og eg håpar dei får fylje oss framover leeenge enno...

Ja det var altså mine fine lampar... No skal eg etter regelen utfordre TRE til, som kan vise sine lampar...og det var så overkommeleg at det gjer eg. Eg har lyst å sjå favorittlampen til:

Eit hus i ein dal

Blomster i hagen

Blåbærpai

Håpar de tek utfordringa! Ha ein fin dag!

7 kommentarer:

Den gode feen sa...

Så knallkjekt å sjå. Har aldri sett desse kuplane før, men eg diggar dei. Mamma har ein del lampekuplar i sitt hus, og eg tenkte på det sist eg var heime, kor utruleg fine dei er. Skal ta bilde av dei også ein vakker dag. Enig med deg i at dei burde få sin renessanse! Kjekt at du tok utfordringa, og eg gledar meg til å sjå dei du utfordrar :) Ha ein fin laurdag!

Anonym sa...

IKEA sine lamper er sikkert godkjente på samme måter som alle lamper som skal selges i norge er. tviler på at de er brannfarlige så det trenger du nok garantert ikke være redd for. jeg har bare IKEA lamper og er superfornøyd.

kule kupler. skulle vært flere slike ja.

alvorada sa...

Stilig lampe, og stilig pute i forrige innlegg. Jeg holder også på å lage puter med heklebrikker på,(se mandagsinnlegget i bloggen min) men sliter med å finne runde puter. Spent på hvordan du skal forvandle den puten til å bli rund, dette må jeg følge med på!

Men det ble jo jammen ikke så dumt med firkantet pute heller, så kanskje jeg bare satser på det istedet :)

God helg til deg!

Livet er heeerlig sa...

Så flotte kupler, og så mange du har av de :)
Koselig med slike gamle ting som har historie bak seg...
*Siv*

Blomster i hagen sa...

Dei kuplane dine var veldig kule, har aldri lagt merke til dei, må sjekke neste gong eg er innom. Eg må jo berre ta utfordringa å sjå om eg finn ein lampe her heime å vise fram.

Håpar det går bedre med vetlajento i barnehagen, er ikke moro å gå frå dei når dei grin. Er spent på kor det går neste veke når ho vår skal være der litt meir aleine.

Korleis er arbeidslivet da? hektisk? Er ikke lenge før kvardagen innhenter meg og snart nå, men skal heldigvis ikke jobbe fullt eg heller. Må ha litt mjuk tilbakevending til arbeidslivet.

Ha ein fin laurdagskveld og held dei andre. Klem

Blomster i hagen sa...

Meinte selfv at du skulle helse dei andre i heimen.. :-)

Lille meg sa...

Fine kupler! Artig at du viser disse.Jeg tror ikke de er brannfarlige, de kan vel ikke selge dem da. I så fall må det være av vanvare, at de ikke vet det... Men det tror jeg ikke.
Ha en fin uke!