Innimellom skigåing, rydding, støvsuging og vasking av klær,
må ein jo bake litt...
Noko som alltid er populært hjå oss er
nordlandslefser...
Knallgode med brunost,
eller berre slik dei er.
Tidlegare trudde eg at ein måtte ha ei slik steiketakke for å klare å steike
desse lefsene,
men det er slett ikkje nødvendig.
Oldemor til ungane mine gav meg ei oppskrift som ho brukte,
og ho steikte dei i steikeovnen på brett...
Dei blir akkurat like gode!
Oppskrift for den som vil prøve:
3 koppar kefir
1 kopp sukker (eg brukar litt mindre)
1 kopp smelta smør
1 kopp sirup (lys)
3 ts natron
2 ts hjortesalt (eg brukar bittelitt mindre)
kveitemjøl til passe deig
Vær ops på at deigen skal vera litt klissete,
eg brukar å klappe ut kakene direkte på steikeplata.
(ca 1 til 0,5 cm tjukke)
Prikk med gaffel over kakene før du steiker dei.
Plass til fire stk pr steikeplate.
Steik midt i ovnen på ca 200 grader til dei er gylne og fine!
Lukke til!
Etter ein lang og fin skitur i går,
med innlagt matpause på hytta,
blir me heime i solveggen i dag.
Kanskje me opnar ute-vaffel-sesongen?
Kos deg du òg!
Fortsatt fin påske til deg!
7 kommentarer:
Disse så kjempegode ut!
Artig å prøve noe nytt ;-)
Takk for at du deler, og fortsatt god påske til deg og dine og!
Ser veldig godt ut, takk for oppskrift.. skal jaggu prøve de en dag!
Ha en fortsatt fin påske...
klem
Så smart, jeg trodde også at du måtte ha takke, og det har jeg, men den blir ikke for mye brukt.
Fin kveld til deg:)
De ser gode ut! Tror ikke jeg har smakt dem før, takk for oppskrift:-)
så lurt :) det høres kjempe godt ut !
inspirert.
henriette
Kjekt å ha noen tradisjonsrike oppskrifter på lur!! Kanskje jeg skal prøve disse!!
Jeg lærte nylig å lage krotekaker (tykke lefser) av svigermor!! Har takke og bruker den til litt av hvert - mest lapper!!
klem Heidi :)
Mmm, ser gode ut!
Må prøva desse denne veka! :)
Tusen takk!!
Legg inn en kommentar